Osviežujúci letný jahodový RAW cheesecake s vanilkou

Osviežujúci letný jahodový RAW cheesecake s vanilkou

Jahody, všade okolo nás sú samé jahody. Sú zrelé, šťavnaté, sladké, červené a v sebe nesú posolstvo prichádzajúceho leta. Ja osobne jahody úplne zbožňujem. Keď začne jahodová sezóna, som schopná ich tajne vyjedať skôr ako ich objaví niekto iný z rodiny. Jem ich pokojne aj vtedy, keď sú zrelé len napoly, veď čo ak by ich neskôr našli napríklad drozdy alebo deti a mne by nič neostalo? To nedovolím :)

Po prvých týždňoch intenzívnych jahodových hodov sa ich však predsa len prejem. Do záhrady nevybieham prvá a odtrhnem si jahodu iba ak je naozaj krásna, veľká, červená, rozprávková.

To je ale presne ten čas, kedy sa na rad dostávajú jahodové koláčiky. Mám niekoľko obľúbených pečených koláčikov, ale teraz hlavne vymýšľam rôzne variácie tých nepečených, zdravých a živých.

Recept na jeden z nich – RAW JAHODOVÝ CHEESECAKE S VANILKOU vám ponúkam na vyskúšanie.

11215128_970250496347895_5026820596451389818_n

Ingrediencie:

150g mandlí
50g vlašských orechov
100g sušeného kokosu
200g sušených datlí (odporúčame datle pred prípravou aspoň na hodinu namočiť pre uľahčenie prípravy)

500g čerstvých jahôd
½ čerstvého vanilkového lusku
250ml rozpusteného kokosového oleja
2lyžice kvalitného slovenského medu
200g kešu orechov (pred prípravou orechy namočíme aspoň na 2hodiny)
šťava z ½ limetky

Postup:

Pripravíme si základ – v silnom mixéri (blender prípadne výkonný kuchynský robot) rozmixujeme mandle, vlašské orechy, kokos a datle až kým zo surovín nevznikne jednotná zmes s jemne lepkavou konzistenciou. Pripravíme si okrúhlu kovovú formu na pečenie s priemerom 24cm a zmesou orechov a datlí rovnomerne vystelieme celú plochu formy.

Mixér umyjeme, nalejeme do neho roztopený kokosový olej, scedené a osušené kešu orechy, med, limetkovú šťavu a všetky suroviny rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme vanilkový lusk a postupne pridávame jahody.

Odporúčame pár jahôd nakrájať na kúsky a voľne nahádzať na orechový korpus. Korpus a jahody zalejeme jahodovým kešu krémom a tortu necháme odložiť do chladničky na niekoľko hodín. Ak sa veľmi tešíme, prípadne je návšteva už za dverami, môžeme použiť aj mrazničku, koláčik stuhne v nej rýchlejšie.

Podávame s čerstvým ovocím, dobrým ružovým vínom, hlasnou letnou hudbou a silným smiechom.

Dobrú chuť.

strawberry-1716

Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania, navigáciu a ďalšie funkcie. Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vaše zariadenie. !

Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania, navigáciu a ďalšie funkcie. Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vaše zariadenie.

Close