5 dôvodov prečo je pre nás med ideálne sladidlo

5 dôvodov prečo je pre nás med ideálne sladidlo

Mnoho z vás nám už položilo otázku týkajúcu sa sladenia našich raw cakeov, keďže všade deklarujeme, že koláčiky sú bez použitia rafinovaného cukru. Čo teda používame na sladenie všetkých našich produktov? Odpoveď je jednoznačná: iba a zásadne len MED. Prečo? Tu máte niekoľko našich hlavných dôvodov.

  1. MED je RAW. Med od dôveryhodných včelárov, ktorí ho vyrábajú bez pridávania cukru, len z peľu, ktorý včely nanosia a tiež sa poctivo starajú o svoje včielky, je takmer určite raw a “živý”. Takýto med kryštalizuje a občas obsahuje aj čiastočky peľu.
  1. MED je LOKÁLNY. Med nakupujeme priamo od včelárov, takmer výlučne používame med slovenského pôvodu. Myslíme si, že pre naše telo je prospešné, ak získava potravu, ktorá sa tvorí v jeho bezprostrednom okolí. Preto sa nevieme celkom stotožniť s používaním sladidiel ako napríklad agávový, či jakonový sirup, hoci sú nepochybne tiež veľmi zdravé. Avšak, ak sú z druhého konca planéty sú podľa nás určené pre úplne iné ľudské organizmy a preto necítime potrebu ich kupovať. Nehovoriac o tom, že kupovaním slovenského poctivého medu podporíte krásne a náročné včelárske remeslo, ktoré je v súčasnosti bohužiaľ na ústupe.

trutrainerapp-com

  1. MED je LIEK. Už naši prarodičia vedeli, že med je jedným z extrémne liečivých produktov. Vylieči kašeľ, nádchu, považuje sa tiež za antibiotikum. Med dezinfikuje, lieči rany, posiňuje imunitu, podporuje črevnú mikroflóru, pomáha ako prevencia rakoviny, nezaťažuje pečeň, odkysľuje žalúdok. Tiež znižuje krvný tlak, má upokojujúci účinok a pomáha pri nespavosti. Konzumácia medu z lokálnej oblasti tiež dokáže úspešne podporiť liečbu peľových a sezónnych alergií. Ešte niečo?
  1. MED dopĺňa ENERGIU. Má nízky glykemický index – uvádza sa, že GI medu sa pohybuje niekde medzi 32 a 86, v závislosti od zdroja medu. Produkty s nízkym glykemickým indexom uvoľňujú do tela glukózu postupne, narozdiel od potravín s vysokým GI, ktoré hladinu cukru v krvi dostanú v krátkom čase na vysokú úroveň, čo nie je pre telo prospešné. Ak si doprajete náš koláč sladený medom pred náročnou fyzickou aktivitou,, napríklad pred ťažkým dňom, či náročným tréningom, vaša energia bude dobitá na dlhý čas a vy určite podáte o niečo lepší výkon.
  1. MED je SUPERFOOD. Med je odjakživa súčasťou aj ayurvédy – alternatívnej medicíny zameranej nielen na liečenie symptómov choroby, ale na regeneráciu celého tela a prevenciu. Mixovaním medu s rôznymi bylinkami, či koreninami sa v ayurvéde pripravujú “medicíny” na liečenie zraku, zažívacích problémov, či problémov kože. Med podľa ayurvédy zvyšuje účinok byliniek, nesmie sa však používať horúci, či mixovať s horúcimi jedlami. Pre našu raw kuchyňu  je tak ideálnym.

Med je živočíšny produkt a preto jeho konzumáciu mnohí vegáni striktne odmietajú z etických dôvodov. Napriek tomu si však myslíme, že z dostupných sladidiel je med jednoducho ten najlepší výber pre zdravie naše a našich zákazníkov.

dezert-2236

Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania, navigáciu a ďalšie funkcie. Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vaše zariadenie. !

Táto webová stránka používa cookies pre správu overovania, navigáciu a ďalšie funkcie. Používaním našich webových stránok, súhlasíte s tým, že môžeme umiestniť tieto typy cookies na vaše zariadenie.

Close